مقالات

بازاریابی به زبان ساده

مارکتینگ چیست

بازاریابی به زبان ساده یعنی پیدا کردن بازار مناسب فروش محصول یا خدمات ارائه شده با هدف فروش، هرچند که فروش تنها بخش کوچکی از این فرآیند است. بسیاری از مردم اشتباهاً بازاریابی را به معنی فروش و معرفی محصول به صورت تلفنی و یا حضوری در بازارها می دانند.
اگر نگاهی به افراد اطرافمان بیندازیم در میابیم که تمامی افراد در تمام طول عمرشان مشغول بازاریابی هستند. به این مفهوم که آن ها تمام مدت مشغول معرفی عقاید،افکار و محصولات خود هستند.
به طور مثال:
یک رئیس جمهور کشورش را معرفی میکند.
یک دانشمند علمش را معرفی میکند.
یک روحانی دینش را معرفی میکند.
و هر فرد به تنهایی خانواده اش را معرفی میکند.

بنابراین با این تعریف ما انسان ها همواره در حال بازاریابی هستیم،حتی اگر متوجه آن نباشیم. پس شاید بتوان قدمت بازاریابی را بطول تاریخ دانست.
یک بازاریابی صحیح شامل فرآیند های زیر است.

1-شناخت نیاز مشتری

customer in marketing

مشتری مهمترین اصل در بازاریابی و فروش مدرن است و سازمانی که مشتری را بخوبی نشناسد و نتواند نیاز مشتری را بفهمد، نمی تواند در دنیای رقابت موفقیت مطلوبی را دریافت کند.پس بعنوان اصل اول به مشتری هایتان اهمیت بدهید، نیازهای آن ها را بشناسید، با آن ها در ارتباط باشید، مشتری های بالقوه را شناسایی کنید و بدانید که آن ها کجا هستند و به چه کاری مشغولند.

2-تولید کالای مورد نیاز جامعه و بازار هدف

تولید کالا یا خدمات

محصول تولیدی یکی از مهمترین پارامترهای بازاریابی و فروش است. اگر می خواهید در فروش و بازاریابی موفق باشید باید محصولی تولید کنید که با نیاز مشتری همراستا باشد و مشتری خواهان محصول شما باشد.
علاوه بر نیاز مشتری کیفیت نیز اصل مهمی است. چرا که محصولی که کیفیت مطلوبی نداشته باشد به زودی از بازار کنار گذاشته می شود.

3-قیمت گذاری مطلوب بر اساس تحقیقات بازار

قیمت مناسب

قیمت گذاری مسئله ای مهم و قابل تامل است، نمی توان به سادگی بر روی محصولی قیمت گذاشت.قیمت محصول باید براساس شناختی که از مشتریان و بازار هدف خود و شرایط بازار پیدا میکنید تعیین شود. به عنوان مثال: در قیمت گذاری یک خودکار باید ابتدا بازارهای هدف خود را پیدا کنید. (مشتریان بلقوه یک خودکار میتوانند افراد مختلفی از جمله دانش آموزان و معلمان،کارمندان و فروشندگان،نویسندگان و … غیره باشند. شما باید انتخاب کنید. که هر کدام از این مشتریان شرایط بخصوصی دارند به عنوان مثال خودکار مورد استفاده کارمندان معمولا تک رنگ آبی یا مشکی میباشد و آن ها ترجیح میدهند خودکاری سبک و با مغزی روان در دست بگیرند_دانش آموزان اکثرا خودکار های چند رنگ را ترجیح میدهند.

با توجه به شناختی که از بازار خود پیدا میکنید به تولید یا تهیه محصول یا خدماتی که در چهارچوب قیمت و علاقه و نیاز بازار هدفتان باشد را تهیه یا تولید می کنید. البته در قیمت گذاری نکاتی همچون حجم رقابتی بودن بازار و وضعیت اقتصادی جامعه را نیز باید در نظر گرفت.

4-توزیع از طریق کانال های فروش

توضیع کالا

برای بازاریابی و فروشی موفق باید مکان صحیح ارائه محصول را شناسایی کنید. این مکان هم مربوط به تبلیغ است و هم مربوط به ارائه محصول.مکانی را انتخاب کنید که مشتری های بالقوه، به آسانی به شما دسترسی داشته باشند.

5-تبلیغات

انواع تبلیغات

تبلیغات ایجاد رغبت به داشتن اشیا یا خدمات می گردد، و این امر در بالا بردن سطح زندگی تأثیر بسزایی دارد. تبلیغات در صورتی که به صورت مکرر و هدفمند باشد باعث ایجاد میل به خرید یا استفاده از خدمات قابل ارائه می شود. حتی گاهی افراد آنقدر در معرض تبلیغات خاصی قرار می گیرند که تلاش میکنند سطح زندگی و درآمدی خود را بالا ببرند.مردم بجای پس انداز سرمایه، بخش زیادی از آن را صرف زندگی راحتتر می کنند .نتیجه مسلم تبلیغات موثر، ازدیاد فروش و ارائه خدمات بیشتر به مخاطبین می باشد. هدف از هر تبلیغی شناساندن کالا نیست، زیرا با وجود بیشترین حجم تبلیغات نیز، فروش اشباع نخواهد شد
تبلیغات براساس هدف به سه نوع کلی تقسیم می شوند:1-معرفی محصولات 2-ترغیب افراد برای خرید 3- یادآوری(برند یا محصول) در ذهن مشتری

با رعایت تمام این نکات است که بهترین عرضه و فروش محصول نصیب ما خواهد شد و این همان بازاریابی است.